Skip to main content

Llicències de Navegació

Les Llicències de Navegació són les titulacions nàutiques que ens permet ser patrons d’embarcacions d’esbarjo de fins a 6 metres i motos d’aigua.

Aquest permís nàutic se’l considera el primer pas per a qualsevol que vulgui entrar al món dels vaixells, les seves atribucions són limitades però les adequades per poder gaudir de la navegació.

Què puc fer si em trec la Llicència Nàutica?

Doncs moltes coses! Com que és la primera titulació a la qual es pot accedir, les seves atribucions són limitades, però suficients per a molts aspirants que es volen iniciar.

Es poden portar embarcacions amb aquestes condicions:

 • Eslores de fins a 6 metres
 • Potència del motor adequada
 • Navegació a 2 milles de la costa
 • Navegació Diürna
 • Només per aigües espanyoles (Península, Balears i Canàries)

Has de tenir en compte no sobrepassar aquests límits, és aconsellable revisar els papers de la barca, si no és vostra, revisar que no supera l’eslora màxima permesa.


També cal saber que les 2 milles nàutiques es refereixen a uns 3,6 quilòmetres i que és una distància que es compta a partir d’un port o platja accessible, no són paral·leles a la costa.

Es pot fer la Llicència de Navegació Online?

La resposta és NO, en ser un curs merament pràctic, és obligat a fer tant la teoria com la pràctica de manera presencial.

Durant el confinament es va permetre temporalment fer les 2 hores de teoria de manera telemàtica, però un cop acabat aquest període, va ser obligatòria la seva assistència.

És el mateix la Llicència de Navegació que el TITULIN?

Es tendeix a confondre la Llicència de Navegació amb l’antic TITULIN o “Autorització Federativa” i, si és veritat, tenen les seves semblances, però no és el mateix i us expliquem el perquè. La llicència nàutica va sorgir el 2014, després d’un canvi normatiu, substituint el TITULIN.

Si t’interessa obtenir la llicència Nàutica amb la nostra escola podràs fer el curs íntegre a Palamós, pots veure disponibilitat i reservar plaça des del formulari de més avall.


Matrícula Canje del TITULIN

Loading...

Nostra Filosofia

Creiem que podem fer més per tu, creiem que la nostra activitat et pot influir i et pot ajudar a ser més, creiem que la nostra experiència et pot enriquir i creiem en tu. No només som una escola tot i que molta gent, ens pren com un pas "intermig" entre ells i la seva titulació, nosaltres sabem podem ser una eina útil per a guiar-te i fer-te camí en aquest mon tant dispers com es la nàutica per aquest motiu ens considerem "més que una escola".

Et recomanem que si ens vols conèixer més, visitis la nostra plana de "Valors".

Segueix-nos!

Contacta'ns  Tranqui, odiem l'Spam tant com tu!  Només et trucarem si es necessari  T'ajudarem tot el que puguem!

  Accepto les condicions d'ús i política de privacitat
  Escola Nàutica Baix Empordà, tots els drets reservats 2009 - 2024. Web Creada amb amor i... molta cafeïna!